De verschillen tussen IMAP en POP

Table of Contents

Bij het ophalen van e-mail van de Site Hosting servers kun je twee verschillende e-mailprotocollen gebruiken: POP en IMAP. Het gekozen protocol stel je in bij het aanmaken van een nieuw account binnen je e-mailprogramma.

POP #

Met POP (Post Office Protocol) worden e-mailberichten van de server opgehaald en (afhankelijk van instellingen binnen het e-mailprogramma) verwijderd. De e-mailberichten staan vervolgens alleen op jouw computer en zijn niet meer online te bekijken. Dit protocol is eigenlijk alleen geschikt als je gebruikmaakt van een enkele e-mailclient, dus bijvoorbeeld alleen je thuis-pc. Als je op meerdere devices je e-mail wilt bekijken is IMAP beter geschikt.

IMAP #

IMAP (Internet Message Access Protocol) is een uitgebreid protocol voor het lezen, opslaan en beheren van je e-mail, waarbij je online kunt werken. Dit betekent dat de acties die jij in het e-mailprogramma op je computer uitvoert, worden gereflecteerd in je mailbox op de server. Dit geeft je meer flexibiliteit en maakt het mogelijk dat je thuis, onderweg en op kantoor je e-mail bij de hand hebt.